13. juni 2023

Ingrid Paasche blir ny daglig leder i Kavlifondet

Ingrid Paasche blir ny daglig leder i Kavlifondet, og skal dermed lede stiftelsens arbeid med å dele ut hele overskuddet fra Kavli til gode formål. Hun tar over etter Inger Elise Iversen, som har ledet Kavlifondet siden 2011.

Pressemelding

– Kavlifondet er en unik eier og stiftelse som utgjør en stor forskjell for mange. Jeg gleder meg til å bli kjent med Kavli-selskapene og alle medarbeiderne. Det er et privilegium å få jobbe med noe så meningsfullt og hver dag kunne påvirke viktige samfunnsutfordringer, sier Paasche, som kommer fra stillingen som direktør for forretnings- og markedsutvikling i Eiendomsmegler Vest.

– Jeg ser frem til å bruke min erfaring og kompetanse til å videreutvikle Kavlifondet og bidra til at vi får maksimalt ut av midlene stiftelsen deler ut til humanitære formål, forskning og kultur, sier hun.

Ingrid Paasche.

Ingrid Paasche er utdannet ved Universitetet i Bergen, Handelshøyskolen BI og Norges Handelshøyskole. Hun har tatt AFFs Solstrandprogram og har lang erfaring med sterke merkevarer, allmennyttig virksomhet og forretningsutvikling, blant annet fra fornybarselskapet Eviny (tidligere BKK) og konsernet Sparebanken Vest.

Paasche tar over etter Inger Elise Iversen, som har ledet Kavlifondet siden 2011.

Vekst og gode resultater i Kavlikonsernet har ført til en økning i tildelingene fra 17 mnok i 2010, til rekordhøye 131 mnok i 2018. I 2022 delte Kavlifondet ut totalt 81,5 mnok.

Les mer: Delte ut 81,5 millioner kroner til gode formål i 2022

Inger Elise Iversen. Foto: Anne Elisabeth Næss

– Jeg har fått være med på en fantastisk reise i disse årene. Den sterke veksten i tildelingene har åpnet opp for spennende utviklingsmuligheter, samtidig som at det også har satt nye krav til vårt arbeid for at midlene skal gjøre mest mulig nytte for seg, sier Iversen, som etter eget ønske fratrer stillingen 1. februar neste år.

Styreleder i Kavlifondet, Dag J. Opedal uttrykker en stor takk til Iversen.
– Under hennes inspirerende og verdiskapende lederskap har Kavlifondet blitt profesjonalisert i alle ledd. Iversen har satt dype og varige spor til glede for svært mange, sier styrelederen.

– Samtidig er det med tilfredshet og forventning styret i Kavlifondet gir stafettpinnen videre til Ingrid Paasche. Vi er glade for at Kavlifondet har rekruttert en leder med hennes bakgrunn og genuine engasjement for vårt eierskap og alle de gode formålene vi støtter, sier Opedal.

Kontaktpersoner i Kavlifondet

Inger Elise Iversen, daglig leder: ingerelise.iversen@kavlifondet.no / +47+47 908 94 567
Ingrid Paasche, ny daglig leder / +47 907 55 770
Dag J. Opedal, styreleder: djopedal@gmail.com / +47 900 40 460

Foto til fri bruk kan lastes ned her

Kavlifondets årsrapport 2022

BAKGRUNN

  • Kavlifondet er en uavhengig, allmennyttig stiftelse og eneeier av Kavlikonsernet.
  • Hvert år deler Kavlifondet ut hele overskuddet fra Kavlikonsernet etter drift og utvikling, til gode formål.
  • Totalt har Kavlifondet delt ut 1,2 milliarder kroner siden stiftelsen i 1962 ble etablert og gjort til eier av Kavli av Knut Kavli, sønn av Kavlikonsernets grunnlegger Olav Kavli.
  • Kavlifondets vedtekter definerer at den allmennyttige virksomheten skal bidra til å fremme humanitære formål, forskning og kultur.
  • Prioriterte tildelingstemaer de neste årene er å styrke psykisk helse hos barn og unges og å bidra til gode løsninger for klima og miljø.
  • Kavlikonsernet er et av Norges største, eldste og mest internasjonale næringsmiddelkonsern med matvareproduksjon i Norge (Kavli och Q-Meieriene), Sverige (Kavli Sverige), Finland (Kavli Suomi) og Storbritannia (Primula Cheese og Castle MacLellan), med totalt 900 medarbeidere.
  • Kavlikonsernet er 100 prosent eid av Kavlifondet gjennom Kavli Holding AS.
  • Inntektene kommer fra salg av matvarer under Kavli-merket og sterke, lokale merker som Primula, Druvan, Eriks, Planti og varemerker fra Q-Meieriene, til markeder fortrinnsvis i Norden og i Storbritannia.