17. september 2019

Nytt Fargespill i Oslo 25-26.September!

Fargespill-Oslo fortsetter å lage forestillinger ut av møter mellom mennesker, historier og kultur. Denne gangen handler det om plast, klima og kjærlighet til mor.

«Det er ikke mulig å beskrive følelsen, du må oppleve det for å skjønne det.» Slik beskriver Somaya (13) å opptre med Fargespill-Oslo på Det Norske Teatrets hovedscene i fjor. Nå skal hun oppleve det igjen.

25.-26. september står hun på hovedscenen når Fargespill-Oslo endelig er tilbake med ny forestilling. 40 barn og unge i alderen 7-22 år fra hele Oslo med ulike bakgrunner er med i forestillingen «Lufta er for alle».

Kjøp billetter til forestillingen her!

Promofilm fra Fargespill

 

– Alle i Fargespill-Oslo har ulik historie og bakgrunn, men når de står på scenen sammen med profesjonelle musikere blir de «en», sier Anine Smith, daglig leder og produsent i Fargespill-Oslo.

Hun lover at publikum vil få oppleve en helt spesiell forestilling som tar utgangspunkt i hva barna og ungdommen har tatt med seg inn i Fargespill-Oslo og hva det har blitt til.

– Vi har jobbet med det de gir av seg selv i form av musikk, dans, rytmer og andre kunstuttrykk. Sammen bruker de kraften til å redefinere medmennesker som verdifulle ressurser og skaper nye vennskap på tvers av bydeler og kulturell bakgrunn, sier Smith.

Somaya gleder seg til å stå på hovedscenen ved Det Norske Teatret med resten av Fargespill. Foto: Fargespill

MGP-Leo og Miss Tati

Det er barna og ungdommenes fokus på viktige temaer som er kjernen i Fargespill-Oslo, og en av dem som setter sin stemme på årets forestilling er Leo Hutchinson Waagbø (14) aka Fyah Yardie, kjent fra blant annet MGPjr 2018. Han rapper om at vi ødelegger kloden vår og sier at det er på tide at politikerne hører etter.

Publikum kan også glede seg til et forrykende sceneshow med den enestående Miss Tati. I et spennende møte med Fargespill-gjengen utforsker Tati sine angolanske, portugisiske og norske røtter i en eksplosiv framføring av rap, sang og dans.

– Sammen med profesjonelle musikere og Miss Tati som gjesteartist er det rundt 50 personer som fyller hovedscenen på Det Norske Teatret. Noen er rekruttert fra våre samarbeidspartnere, nettverk og aktører. Vi har for eksempel flere søskenpar, forteller Anine Smith.

Samhold og vennskap

Mange av deltagerne var også med på den første forestillingen i fjor vår.

Les mer: Klart for Fargespill-Oslo!

– Vi har brukt tiden på å jobbe tett med den gjengen vi har etablert. Det er alltid krevende å ha en deadline med en forestilling, det krever mye tid og energi fra aktørene våre, og da er det viktig å gi hver enkelt rom til å blomstre og gi av seg selv, sier Smith.

– Vårt mål har vært å bygge opp gruppen på tvers av alder, skape samhold og vennskap. Vi har også jobbet mye med Fargespill-metodikken som handler om hvordan vi møtes som mennesker. Denne prosessen har resultert i uventede samarbeid og en mer sammensveiset gjeng.

Flere deltagere om Fargespill-Oslo:

Jenny (20), en rytmisk musikk student på UiA står også på hovedscenen på Det Norske Teatret med Fargespill-Oslo for andre gang.

– Å stå på scenen med fargespill-gjengen er som å være med vennene sine, det er utrolig mye moro og støtte og lek i alt vi gjør sammen og det er det som gjør det så bra! Det har i hvert fall hjulpet meg med å slippe meg litt mer løs på scenen og fokusere mer på å ha det gøy.

– I tillegg så jobber vi med helt andre typer sanger og danser enn det jeg er vant til på skolen. Bare på den ene forestillingen sang vi jo på minst fem forskjellige språk, og det gjør at man blir litt mer nysgjerrig på hva man kan bidra med selv fra sin eller sine kulturer, fortsetter Jenny.

Generalprøve på forestillingen «Vi» i mai 2018. Foto: Peder G. Guttormsen

 

Les mer: Mer enn sang og dans

Fortsetter kultursatsning for barn og unge

FAKTA OM FARGESPILL

  • Stiftelsen Fargespill startet opp i Bergen i 2004.
  • I Fargespill er det barna og ungdommen sitt fokus på viktige temaer som er kjernen i alt de gjør. Sammen bruker de kraften til å redefinere medmennesket som verdifulle ressurser, og skaper nye vennskap på tvers av bydeler og kulturell bakgrunn.
  • Fargespill har vunnet en rekke priser og i 2018 var de nominert til Nobels Fredspris.
  • I 2017 utvidet stiftelsen med en egen virksomhet i Oslo.
  • Fargespill-Oslo er nå godt i gang med øvingene frem til sin andre forestilling på hovedscenen til Det Norske Teatret.