6. april 2020

Fortsetter å skape under koronakrisen

Grunnet pandemien må Skapia avlyse årets konsert med prisvinnere og Kringkastingsorkesteret. Samtidig lanserer de #SkaptAvMeg, en ny digital plattform for kreative videoer, og lover å invitere til både Veslefrikk og U-trykk igjen neste år.

Av Hanne Eide Andersen

– Det er med beklagelse at vi, i samråd med NRK Kringkastingsorkestret, har besluttet å avlyse konserten 8. mai, som følge av koronaviruset, sier Line Langaas, daglig leder i Skapia, som også opplever en svært annerledes vår enn det som var planen.

Koronapandemien har gjort at mange skoleelever ikke fikk muligheten til å ferdigstille sitt bidrag som planlagt.  Derfor kåres det ingen vinnere av Veslefrikkprisen eller Årets U-trykk i år.

Men det er fortsatt mulig å sende inn bidrag for å få en vurdering. Frist for innsending er satt til 1. juni i år.
– Som alltid vil alle få tilbakemelding på sine verk fra profesjonelle komponister, forsikrer Langaas.

Les mer om endringene hos Skapia.no

Skal spilles fra flere klokketårn

– Vi ønsker at så mange som mulig skal få høre all den fine musikken som barn og ungdom har laget. Vi samarbeider derfor med blant annet Ultimafestivalen, MiN-ensemblet, Oslo Rådhus og Bærum Rådhus. Vi er også i dialog med en rekke klokketårn rundt om i landet om spilling av lokale bidrag, forteller Langaas.

– Vi gleder oss til å komme tilbake sterkere neste år!

Les mer: Nytt navn og komposisjonsprosjekt forr ungdomsskoleelever

2000 barn med bidrag til Veslefrikkprisen

Ny digital plattform: #SkaptAvMeg

Det har vært hektisk også hos Skapia etter at koronakrisen eskalerte. I tillegg til å legge en ny kabal for Veslefrikk og U-trykk, har de også lansert et helt nytt tilbud for å ivareta kreativiteten mange nå mobiliserer for å få all tiden til å gå hjemme.

– Sist uke åpnet vi en digital plattform hvor alle kan sende inn og få publisert videoer med sine kreative påfunn, forteller Langaas.

– Vi har allerede fått inn flere videoer fra komponister som skal inspirere og det er flere på vei. Alle videoene som sendes inn kommer på denne siden. Dette prosjektet har vi kalt #SkaptAvMeg og skal være et tilskudd til alle i denne tiden der vi må være mer hjemme.

Siden skal oppdateres med kreative påfunn og inspirasjon fra komponister.

– Med denne plattformen ønsker Skapia ønsker å feire kreativiteten der ute. Det er spennende å se hva hele Norge finner på, hva vi lager og hvordan vi tenker. Vi oppfordrer alle til å forsette å skape og være kreative i denne tiden, sier Line Langaas.

– Det er moro å være kreativ!

Kan du lage musikk av noe du finner hjemme? Eller hva med tegning eller dans? Kanskje du får deg med hele familien? Gå til siden #SkaptAvMeg her!

Toppfoto: Fjorårets prisvinnerkonsert med vinnerne og NRKs Kringkastingsorkesteret ble som vanlig sendt direkte på nrk.no fra Marienlyst i Oslo. Foto: Hanne Eide Andersen/Kavlifondet

Flere tusen skoleelever får hvert år lære seg å komponere musikk og sende den inn til Skapias to konkurranser Veslefrikk og U-trykk. Foto: Skapia

Ledelsen i Skapia, fra venstre: Fagkonsulent Jens Nyland, tidligere produsent Thomas Møller, daglig leder Line Langaas, faglig leder Eldar Skjørten og styreleder Signe Kalsnes. Foto: Hanne Eide Andersen/Kavlifondet